Vyhledávaný domácí pomocník

Jogurtovač je důmyslný domácí pomocník Ocení ho zejména maminky s dětmi i věčné dietářky. Domácí jogurt je velká pochoutka. Jak funguje jogurtovač? Poradíme v následujícím článku.

Díky jogurtovači šetříte finance

Investice do jogurtovače není velká, koupíte ho již za cenu kolem 500 korun. Jaké jsou hlavní výhody jogurtovače? Získáte velké množství jogurtu již z jedné várky (1 –2 litryjogurtu podle schopností přístroje), je to ekologická varianta výroby jogurtu (odpadá nákup jogurtů v plastových kelímcích). Důležitý je fakt, že výrobou vlastního jogurtu ušetříte finance, domácí jogurt Vás vyjde levněji. Můžete si spočítat, že například 200 ml jogurtu Vás vyjde na 4 koruny. Navíc přesně víte, co do jogurtu dáváte a jaké obsahuje ingredience. Vyrobíte domácí jogurt bez konzervantů, sladidel a průmyslových zahušťovadel. To ocení zejména osoby s dietou a zvláštním stravovacím režimem.

Domácí jogurt, pomazánka i majonéza

V jogurtovači však připravíte nejen kvalitní bioaktivní jogurt, ale také nápoje, pomazánky, dresinky, dipy, krémy i majonézy. Součástí zakoupeného přístroje jsou i osvědčené a vyzkoušené recepty. Prodávají se také jogurtovače v kombinaci se zmrzlinovačem. Jogurtovač je velmi jednoduchý přístroj, který se snadno ovládá, jeho obsluhu budete zvládat na jedničku. Navíc je to velká zábava a děti Vám mohou pomáhat. Budete potřebovat plnotučné mléko a jogurtovou kulturu, kterou seženete v drogerii nebo použijte jeden obyčejný jogurt.

Recept na domácí pribináček z tvarohu a domácího jogurtu. Přinášíme Vám vyzkoušený recept.
Co budete potřebovat? Čtvrt kila tvarohu, půl litru hotového vanilkového, jahodového nebo kakaového pudinku, čtvrt litru domácího jogurtu, 4 plátky želatiny (namočte ji předem), 3 lžíce fruktózy (pokud nemáte, přidejte obyčejný krystalový cukr), 2 sáčky bio vanilkového cukru (koupíte v prodejnách se zdravou výživou a v některých drogeriích), 1 lžíce nastrouhané kúry z biocitronu a citronovou šťávu dle vlastní chuti, cukrářské piškoty.

Jak na to? Puding smícháme s tvarohem a s želatinou, a umixujeme v hladkou krémovou hmotu. Přidáme jogurt, cukr, citronovou šťávu a opět mixujeme. Až je vše hotové, plníme do sklenic nebo do připravených misek. Servírujeme s cukrářskými piškoty.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *