Po dlouhé zimě byl příchod jara pohlazením nejen na těle, ale zejména na duši. Jarní měsíce se však přehoupnou v léto rychleji, než bychom čekali. Chcete-li strávit prázdniny na chatě, chalupě nebo zahrádce, kterou vhodně doplňuje bazén, měli byste se již nyní na nadcházející sezonu řádně připravit. Úpravu bazénové vody lze provést vhodnou bazénovou chemií. Tu lze zakoupit třeba v obchodní síti Mountfield (zahradní technika, hnojiva, náhradní díly, bazénová chemie atd.).

ID-100137759Jak vybrat vhodný přípravek pro úpravu vody v bazénu?

Při výběru byste měli dbát zejména na tři parametry, které by měl přípravek splňovat. Jde o hygienickou, zdravotní a ekologickou nezávadnost. Informace o této skutečnosti by vám měl poskytnout každý prodejce nebo se je dočtete přímo na obalu výrobku. Pokud se rozhodujete při koupi bazénové chemie pouze na základě její ceny, mějte na paměti, že ne vždy platí pravidlo: „Co je dražší, to je lepší“.

Jak připravit bazén na nadcházející sezónu?

Prvním krokem při odzimování bazénu je důkladné vyčištění jeho stěn a dna. I v této fázi je možno použít ucelenou řadu kvalitních a zdravotně nezávadných přípravků  Azuro, které je možno nakoupit v síti Mountfield. Pro vyčištění vám postačí účinný gelový přípravek a speciální kartáč. První – nejtěžší fázi máte za sebou. Nyní stačí napustit bazén vodou zhruba do 10 cm pod okraj a zapojit filtrační jednotku. Filtrační jednotky zbavují vodu větších nečistot, které se zde čas od času objeví. Pro minimalizaci tohoto „nafoukaného a napadaného“ odpadu je možno zvážit zastřešení bazénů.

Bazénová chemie se dostává konečně ke slovu

Po napuštění bazénu a zapojení filtrační jednotky je nutno zkontrolovat pH vody v bazénu. Jeho ideální hodnota by se měla pohybovat kolem 7,2 až 7,6. Kyselost vody upraví vhodná bazénová chemie. Pro ošetření vody v průběhu sezony je následně možno použít chlorové nebo bezchlorové (dražší) přípravky.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *