Dámská móda ve větších velikostech je stále žádanější. Moderní styl života se na našich křivkách podepisuje více, než bychom si přály, a tak je dnes velikost XL jednou z nejběžnějších dámských velikostí. Někteří výrobci velikost L tiše přizpůsobili, že spíše odpovídá právě velikosti XL.

Dříve byl velký problém sehnat moderní oblečení ve větší velikosti, dnes však již svět módy nabízí v těchto velikostech vše. Nejen, že věhlasné značky nabízejí celé kolekce pro plnoštíhlé ženy, ale jsou dokonce značky, které se věnují výhradně větším velikostem.

U moderních modelů ve velikostech XL a větších jde hlavně o rafinované střihy a komfortní materiály. Velkou roli zde pak hrají samozřejmě i barvy a vzory a také pochopitelně kvalitní a elegantní doplňky. Vyzkoušejte hravé kombinace intenzivních barev, krásné vzory a příjemné přírodní materiály, nenáročných na údržbu!

Plnoštíhlé ženy již dlouho nemusejí nosit beztvaré haleny, které jejich plnější křivky rádoby skryjí. Naopak! Současným trendem XL módy jsou stejné žhavé novinky jako ve velikostech běžných, které se určitými promyšlenými detaily jen lehce upraví.

A co lze ženám, kterým příroda nadělila nějaké to kilo navíc, v oblékání doporučit? Jde především o určité zásady, které by se měly vždy dodržovat. Pokud si například plnoštíhlá dáma vezme dlouhou vzdušnou tuniku, neměla by si k ní již brát například širokou sukni nebo volné kalhoty do zvonu, ale spíše užší džíny nebo legíny. Tím se vyhne siluetě typu „krabice“, která je stejně široká nahoře i dole. To samé pak platí naopak tzn. k pohodlným širokým kalhotám se bude hodit spíše užší či v rámci možností vypasovaný top.

U oblečení větších velikostí také není třeba bát se výrazných trendy barev. Dávno neplatí, že pouze černá barva zeštíhluje. Také je dobré vědět, že drobnější vzory jsou daleko vhodnější než velké. A velmi zajímavý je také trend geometrických vzorů, které jsou např. uprostřed světlé a na okrajích tmavé, takže vytvářejí výrazně opticky zeštíhlující efekt.

Ale především, milé dámy, nezapomeňte, že krása a elegance není záležitostí konfekční velikosti!

Autorka: Jana Nováková

 

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *