dentistStrach z lékařů a zvláště zubařů trápí podstatnou část české populace. Co jedince k takovým obavám vede? Hrozba případného nepříjemného zákroku, nedostatečná zubní hygiena? Pokud i vy patříte do skupiny „strašpytlů“, věnuje zvýšenou pozornost výběru vhodné zubní ordinace, která může nemalou měrou přispět nejen k vašemu dentálnímu zdraví, ale také k minimalizaci nepříjemných pocitů při její návštěvě. Přinášíme vám pár praktických rad, dle kterých byste svého nového zubaře měli vybírat.

Začněte u pacientů a referencí

Poptejte se svým známých a přátel, k jakému stomatologovi, případně na kterou zubní kliniku chodí a informujte se o jejich spokojenosti. Pochvalují si lékaře i zdravotní personál, který je v ordinaci přítomný? Přesto, že v minulosti trpěli strachem, dnes berou pravidelné dentální kontroly jako samozřejmost? A jak vypadá chrup dotázaného? Můžete o něm na první pohled říci, že působí zdravým dojmem? Pak si vyžádejte kontakt a zjistěte, zda daná zubní klinika, nebo soukromý dentista nabírají nové pacienty.

Osobní návštěva mnohé prozradí

Zda jste zvolili správně, můžete poznat hned při první návštěvě ordinace. Samotná čekárna by měla působit sympatickým a útulným dojmem, neměli by se zde hromadit pacienti ve velkém množství. Dobrý stomatolog by měl být zároveň také dobrým managerem, který odhadne své časové možnosti i čas potřebný k plánovaným výkonům. Dobrý pocit ve vás může vzbudit také malý dentální koutek, ve kterém si před samotným vstupem do ordinace můžete zuby ještě finálně přečistit. Sestra by na vás taktéž měla působit dobrým dojmem. Stomatolog by vám měl srozumitelně popsat, jaký je aktuální stav vašeho chrupu a případně vás detailně seznámit s výkony, které bude nutno provést.

Náš tip: Nenabírají zubaři ve vašem okolí? Prohledejte internet. Při zadání klíčových slov „zubní klinika v Praze, zubaři Praha, zubaři Brno nebo Ostrava“ naleznete spoustu ordinací s informacemi o jejich aktuální obsazenosti.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *