Pilates, které vyvinul Joseph Hubertus, svět zná již více než 100 let. Jedná se cvičení, které účinně propracovává zádové, břišní a hýžďové svalstvo a s důrazem na správné dýchání dokáže okysličovat svaly a podporovat cirkulaci krve. Pilates je cvičením, které vás nevyčerpá, ale dodá vám energii. 

Jelikož principem Pilates není opakování cviků až do únavy svalů, ale naopak vytváření podpůrného systému za pomoci pozvolného vypracování jednotlivých svalových skupin, výsledkem je dosažení harmonického celku. Pohybové aktivity jsou vypracovány tak, aby nenásilnou formou posílily celé tělo a vylepšily jeho držení. Do aktivní činnosti je zapojen každý sval velice soustředěným způsobem za pomoci dechové kontroly. Naučit se správně a zhluboka dýchat je základním kamenem cvičení. Každé cvičení je navrhnuto individuálně podle potřeb cvičících. Že budete v dobrých rukou a bdít bude nad vámi skutečný odborník zaručuje skutečnost, že Pilates může vyučovat jen licencovaný lektor či lektorka na tuto metodu.

Tato metoda je zaměřena na zvýšení ohebnosti, tělesné uvědomění, správné dýchání. Pilates pohyby jsou uzpůsobeny tak, aby bylo prací menších svalů napomáháno větším spolu s protažením dané svalové oblasti. Tyto pohyby vycházejí z břišních svalů a svalů spodních zad.Cvičení cílí také na redukci stresů a zvýšení spánkové činnosti. Výsledkem je nejen posilněné a ohebné tělo, a rovněž uklidněná mysl a harmonická osobnost. Optimální četnost cvičení je 2x – 3x týdně. Není ani tak nutná kvantita cvičení, jako jeho kvalita.

Pilates je metoda cvičení vhodná pro lidi každého věku, včetně seniorů a dětí, a je určena i těm, kteří se potýkají s chronickými bolestmi. Řada lékařů doporučuje Pilates jako pokračování rehabilitace. Dokáže vám navrátit vitalitu a navíc povzbudit vaši mysl.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *