insurance, car, car insurance

Pojištění je neodmyslitelnou součástí našeho života. Poskytuje nám ochranu a jistotu v případě nečekaných událostí. Po několika letech však nemusí být stále aktuální a odpovídat našim potřebám. Právě proto je klíčová pravidelná aktualizace pojištění, díky čemuž se nemusíte obávat, že by vám pojišťovna neuznala pojistné plnění odpovídající rozsahu škod. Pojďte se s námi podívat na 5 parametrů, které byste měli pravidelně aktualizovat.

Změny životního stylu

Pojištění by mělo být vždy navrženo na míru vašim potřebám a také vašemu životnímu stylu. Pokud však dojde k jeho změně, měli byste tuto skutečnost nahlásit vaší pojišťovně. Jednat se může o navýšení příjmů, změnu zaměstnání či změnu bydliště.

Změny v rodině

Vybraná pojištění, jako je například životní pojištění, se týkají nejen vás, ale i vaší rodiny. Pokud dojde k jakékoliv změně, měli byste ji opět nahlásit vaší pojišťovně. Může se jednat například o rozvod, přírůstek nového člena nebo naopak úmrtí jednoho ze členů.

Hodnota majetku

Hodnota majetku se v průběhu času mění. Dojít tak může k jeho zhodnocení či naopak znehodnocení. V souvislosti s tím se snažte minimálně jednou ročně aktualizovat pojistné limity tak, aby odpovídaly reálně hodnotě majetku. Velký pozor si dejte hlavně u Allianz pojištění auta či majetku, u nichž vám může pojišťovna při špatném nastavení pojistných limitů krátit vyplacenou částku.

Změny v právních předpisech

Právní předpisy týkající se pojištění se mohou čas od času měnit. Je důležité být informován o aktuální legislativě a upravit své pojištění v souladu s novými předpisy. Pokud si s čímkoliv nevíte rady, můžete se obrátit na Allianz pojišťovna Ostrava, kde vám vyškolení pracovníci poradí a najdou pro vás vhodné řešení.

Dostupné výhody a slevy

Požadavky a nabídky na trhu pojištění Ostrava se často mění a při troše nepozornosti můžete přijít o výhodné nabídky či slevy. Snažte se pravidelně kontrolovat stránky vaší pojišťovny a komunikujte s vaším pojišťovacím poradcem.

real estate, homeownership, homebuying
Je vaše pojištění aktuální? 5 parametrů, které se vyplatí pravidelně aktualizovat

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *