Red Blood Cells Microbiology Biology  - allinonemovie / Pixabay

Železo jakožto jeden z nejdůležitějších minerálů se nachází ve všech lidských buňkách, ovšem největší množství je právě v červených krvinkách. Železo je nezbytné pro tvorbu hemoglobinu, jehož úkolem je pomáhat krvinkám roznášet kyslík po celém těle.

Doplňky stravy se železem hrají důležitou roli při léčbě anémie. Většinou je člověk schopen získat veškeré potřebné železo ze stravy, nicméně někteří jedinci nikoliv, přičemž dlouhodobý nedostatek železa se může proměnit v anémii.

Užívání doplňků stravy

Užívání potravinových doplňků se železem je individuální záležitostí, navíc je vhodné situaci konzultovat s praktickým lékařem. Přírodní produkty nejsou určeny k léčbě, ale představují jakýsi podpůrný prostředek.

Doplňky stravy slouží ke zvýšení hladiny železa, a tím pádem pomáhají předcházet komplikacím v budoucnu, kdy by mohl nedostatek železa přecházet v anémii. Velice užitečným přípravkem je ŽELEZO Plus od výrobce NATURVITA.

Anémie

Existuje několik různých příčin anémie, ovšem nedostatek železa je nejčastější. Anémie vzniká, když nedostatek železa postupuje do té míry, že hladina hemoglobinu (bílkovina v červených krvinkách) klesne pod normální úroveň. Stejně tak může nedostatek železa při neléčení vést k arytmii, srdečnímu šelestu, zvětšení srdce a srdečnímu selhání.

Suplementace železa snižuje výskyt anémie. Potravinové doplňky jako ŽELEZO Plus jsou doporučovány i ženám během menstruace.

Symptomy

Zpočátku nemusíte poznat, že máte malé množství železa v krvi, nicméně při neřešení situace se mohou objevit symptomy jako únava, dušnost, závratě, špatná paměť, potíže se soustředěním, bledost, bolesti hlavy a slabé či lámavé nehty.

Doplňte do těla potřebné vitaminy a minerály. Myslete na své zdraví i na to, co váš organismus skutečně potřebuje.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *