Coffee T Coffee Beans Caffeine  - AdelinaZw / Pixabay

Kofein znali domorodci již před staletími a byl u nich velmi oblíben. A dnes kvalitní doplňky stravy jeho účinky ještě vylepšily. Přidávají k němu nejenom nezbytné vitamíny a minerály, ale také další povzbuzující složky.

Jaké účinky má kofein na náš organismus

Když se řekne kofein, vybavíme si nejspíš pořádně silné espresso. Ovšem na naši krásu a zdraví dokáže působit i jinak. Přírodní produkty s kofeinem od společnosti Naturvita (což je mimochodem český výrobce) jako například Kofex, tak dokáží v našem těle působit na opravdu mnoha frontách.

Kofein především bojuje proti vyčerpání a únavě. Znáte to – pokud začnete ztrácet pozornost kupříkladu v práci, uvaříte si kávu a je vystaráno. Ovšem káva vás nemusí stimulovat jen psychicky, ale i fyzicky. Podporuje totiž váš lepší výkon třeba v posilovně nebo při vytrvalostních soutěžích.

Centrální nervový systém a působení kofeinu

Největší vliv má však na náš centrální nervový systém. Působení kofeinu oddaluje únavu a jedním dechem zlepšuje koncentraci. Využijete ho tedy vždy, když se vaše tělo musí potýkat se zvýšením psychickým nebo fyzickým vypětím. Není divu, že kofein je tak častým společníkem řidičů, studentů nebo manažerů. Ti všichni totiž potřebují svou pozornost koncentrovat po velmi dlouhou dobu.

Bohužel působení kofeinu je nárazové. Dá se říct, že jak rychle naše tělo nabudí, tak rychle ho později také stáhne ke dnu. A právě proti tomu bojuje další bylinka, kterou přírodní doplněk stravy Kofex obsahuje. Jde o guaranu, kterou používali jihoameričtí domorodci pro tyto účely již před mnoha staletími.

Její účinky nastupují postupně a stejně postupně také odeznívají. Nehrozí tedy, že byste se po nárazovém vyprchání účinků potýkali s ještě větší únavou než předtím. Více se o tomto produktu dozvíte na stránkách Naturvita.cz a výhodně je nakoupíte v e-shopu Gigalekarna.cz.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *