Coffee Drink Coffee Beans Pour  - Red_Kettle / Pixabay

Dost možná jste o ní dodnes neslyšeli. A není divu, ještě donedávna měla pověst low-cost produkce s nepříliš dobrou kvalitou. A to i přesto, že z Vietnamu míří každoročně do světa více kávy než z vyhlášené Kolumbie (v tomto ohledu ho předčí pouze Brazílie).

Opravdu kvalitní vietnamská káva vás však překvapí svou unikátní vůní, skvělou chutí a výraznou chuťovou linkou. Ta může být dokonce výrazná a může nám připadat až nepříjemná. Tomu však lze snadno předejít tak, že vsadíte na původní způsob přípravy, ověřený přímo domorodci.

Lahodný nápoj za pár minut

Původně se káva z Vietnamu připravuje za pomoci filtru Phin. Přes něj zkrátka a dobře několik minut překapává. Následně se přelije do šálku, kde se vylepší několika lžičkami cukru a kondenzovaným mlékem. Teprve to jí dodá onu žádanou sladkost a hutnost, kterou mají obyvatelé Vietnamu tolik v oblibě.

Pro horké letní dny si vietnamskou kávu připravte i zastudena

Chcete získat osvěžující nápoj pro horké letní dny? Pak jednoduše nechte kávu z filtru překapávat do sklenice s kostkami ledu nebo přímo s ledovou tříští. Takhle se káva v tropickém podnebí stejně pije nejčastěji. Podle chuti pak už přidejte jen kondenzované mléko a cukr a máte hotovo.

Většina běžných druhů vietnamské kávy je přirozeně kyselá, takže pokud tuto vlastnost příliš rádi nemáte, dobře si pročtěte popisky, které pro vás u svých produktů připravili obchodníci. I když Vietové svou kyselkavou kávu milují, neznamená to, že nejsou schopni produkovat i kávy s jinou chutí.

Vyzkoušejte kávu z Vietnamu bez rizika

Chtěli byste si každý měsíc dopřát balíček báječné kávy, aniž byste přitom museli do obchodu? Pak vám bude jistě vyhovovat kávové předplatné ze stránek Kavamonro.cz. Každý měsíc na vás bude čekat jiný druh, stačí si jen zvolit preference. Vyzkoušet tak můžete tu asijskou, americkou nebo třeba africkou. Stačí si vybrat.

Coffee Beans Coffee Background Food - DerPate25 / Pixabay
Jaká je vlastně vietnamská káva a proč ji vyzkoušet
Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *