Drahé kameny nás nepřestávají přitahovat nejen svým vzhledem. Připisují se jim i vlivy na lidskou psychiku a zdraví. Které jsou ty nejznámější?

Ametyst

Ametyst je typický svou fialovou barvou, která může mít velmi širokou škálu odstínů od světlé k tmavé či purpurové. Jde o odrůdu křemene. Přiřazován bývá Jupiteru a Neptunu.

Přičítány jsou mu rovněž značné ochranné účinky. Ametyst má údajně silnou moc, se kterou nás chrání před útoky z okolí. Svého majitele také dokáže dovést k výraznému duchovnímu poznání. Označit bychom jej mohli za kámen intuice.

Citrín

Opět se jedná o odrůdu křemene. Tentokrát je v typické žluté až žlutohnědé barvě. V té můžeme hledat původ názvu, který skutečně má co do činění s citrónem. Využít by citrín měli ti, kteří trpí na noční můry.

Rovněž pomáhá ke zvýšení tvůrčích schopností. Jedná se o drahý kámen s pozitivní energii, který svého majitele umí doslova nabít. Vyzařuje pozitivní náboj, díky citrínu můžeme vnímat teplo a pohodu.

Můžeme se tak s ním dostat do stavu, kdy nám vládne klid a harmonie a nevnímáme vůbec negativní pocity. Stejně tak bývá označován za kámen hojnosti.

Smaragd

Jedná se o odrůdu minerálu jménem beryl. Smaragd platí za odrůdu nejvzácnější a také nejznámější. Poutá okouzlující zelenou barvou, od které je odvozen i název (v překladu „zelený kámen“).

Ti, kteří věří v magickou moc kamenů, se domnívají, že smaragd může tomu, kdo jej vlastní, přinést peníze. Jde o kámen, který přísluší Venuši a stejně tak zemi. Přisuzuje se mu i schopnost uklidňovat a přinášet rovnováhu do partnerských vztahů.

Do lidského života celkově vnáší určitou stabilitu. Mírní emoce a spíše podporuje rozum.

Safír

Safír je monokrystalem minerálu korundu. Charakteristická je pro něj modrá barva, která mu také dala název (hebrejsky Sappire neboli modrá). Safír se ale může vyskytovat i v jiných odstínech, například ve žluté.

Přisuzuje se mu schopnost svému nositeli dodat sílu a čest. Rovněž je svázaný s upřímností a moudrostí, napomáhá nám poznat skutečnou pravdu. Údajně dokonce umí lidskou duši očistit od hříchů. Tento kámen odvahy se dokonce v minulosti používal na zahánění zlých sil. Zajišťuje i ochranu lásky a pomáhá nám zlepšit soustředění.

Rubín

Jedná se o minerál korund s příměsí chromu. Kámen má tak ve výsledku žádoucí tmavě rudou barvu. Nejvíce ceněné jsou pak rubíny s typicky namodralým nádechem. Svému majiteli zajistí sílu a průbojnost.

Neodmyslitelně je tento kámen spjat je s krví, což může v některých vysoce citlivých osobách vyvolávat i vyloženě nepříjemné pocity. Energický minerál napomáhá svému nositeli překlenout pocity vyčerpání.

Proto je také pevně spojený i s láskou. Do partnerských vztahů vnáší vyšší míru porozumění. Současně podněcuje i sexuální aktivitu.

Chcete vědět o drahých kamenech víc? Zvolte si některou z knih, které se jim věnují ze všech možných pohledů.

Autor: Poznani-knihy.cz

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *