Zdravý životní styl se v posledních letech dostává stále více do popředí. Vyznává jak dostatek pohybu, tak i správně sestavenou stravu. A mohlo by se zdát, že do „zdravého“ jídelníčku nic jako domácí zákusky a buchty nepatří. Bílá mouka totiž obsahuje jen málo prospěšných živin, ale zato dokáže značně podpořit tvorbu tukových zásob v těle.

Ovšem není třeba se domácího pečení zcela vzdát. Místo toho nahraďte klasickou bílou mouku její lepší alternativou. Skvělá je například mandlová mouka. Věděli jste například, že v původním receptu na linecké cukroví byla právě ona, a nikoli hladká „nulka“, kterou tam dáváme dnes?

Mandlová mouka je opravdu z mandlí

Možná už máte za sebou některá nepříjemná střetnutí s „rádoby zdravými“ produkty z obchodů – například s mandlovým mlékem, jež však v sobě obsahuje pouze 0,2 % mandlí apod. Ovšem mandlová mouka do této skupiny nepatří – vyrábí se totiž výhradně z mandlí. Ty se pouze rozemelou a nasuší. Zachovávají si tak všechny důležité živiny a jako bonus tato mouka neobsahuje lepek, takže si ji mohou dopřát i celiaci.

TIP pro čtenáře: Dózy na potraviny uchovají vaše potraviny stále čerstvé.

Jak používat mandlovou mouku

Pečení s touto surovinou je navíc docela jednoduché. Můžete s ní jednoduše nahradit mouku hladkou, a to ve stejném poměru. Jednoduše upečte svůj oblíbený recept – k dokonalosti ho může dotáhnout například poleva nebo pomazání oblíbenou marmeládou. Jen se připravte na to, že mandlová mouka je trochu sladší než ta pšeničná, takže možná nebude od věci ubrat z použitého množství cukru nebo ho rovnou nahradit nějakým vhodnějším sladidlem.

Co se hodí k mandlím

Když už budete péct mandlový moučník, nebojte se ho něčím ozvláštnit. Mandle si skvěle rozumí se švestkami, se skořicí nebo s čokoládou. Jako ozdobný potah pak lze použít například marcipán nebo různé moderní potahovací hmoty, s nimiž se snadno pracuje. A kde koupit mandlovou mouku výhodně? Jděte na stránky Cukrarskepotreby.cz.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *