Principal Office Teacher Meeting  - mohamed_hassan / Pixabay

Jedním z největších milníků v životě je přechod ze základní na střední školu, který nemusí být vždy zrovna jednoduchý. Velkou překážkou jsou právě přijímací zkoušky, které dokážou potrápit i opravdu nadané žáky. Případnému neúspěchu se však dá předejít pečlivou přípravou, se kterou se výrazně zvýší jejich šance zvládnutí zkoušek na vysněné střední škole či gymnáziu.

S přípravou je nutné začít s předstihem

Výběr té správné střední školy není jednoduchý, ale ještě těžší je zvládnutí samotných přijímacích zkoušek. Ty mají podle zákona stejnou podobu, díky čemuž je příprava na ně mnohem jednodušší. Běžně si tak žáci mohou vyzkoušet testy na přijímačky a seznámit se s tím, jak fungují, či jaké otázky obvykle obsahují.

Podle průzkumů nestojí za nezvládnutím testu nedostatek znalostí, nýbrž špatné pochopení úlohy. V testech se běžně můžete setkat s několika typy úloh, se kterými se dopředu seznámíte. Pokud však chcete, aby byla příprava na přijímačky z českého jazyka a matematiky opravdu efektivní, je s ní nutné začít s předstihem, díky čemuž můžete zapracovat na svých slabých stránkách.

Zárukou úspěchu je vedení od zkušených lektorů a učitelů

Pokud si chcete být jistí, že se vám podaří projít přijímacími zkouškami úspěšně, měli byste se svěřit do rukou zkušených lektorů a učitelů. Ti vám dokážou poradit nejen s tím, jak testy fungují, ale pomohou vám i s doučením potřebných témat či se zvládáním stresu během pořádaných zkoušek.

Příprava na přijímací zkoušky na střední školy je také náplní portálu s názvem To dáš!, který jako jeden z mála nabízí komplexní přípravu na každoročně pořádané přijímací zkoušky. Žákům tak poskytuje maximální možnou podporu a flexibilní osobní doučování od listopadu do dubna, přičemž si mohou vyzkoušet i samotný průběh testu.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *