Asi bychom jen stěží našli minerál, který by byl v rámci lidského organismu tak diskutovaný, jako právě hořčík. A není divu. Pokud ho nemáme dostatek, trpíme únavou, nesoustředěností, svalovými křečemi nebo poruchami trávení či růstu kostí.

Ne vždy ho však dokážeme dostatečně doplnit z běžné stravy. Zamyslete se nad tím, zda si pravidelně dopřáváte nejrůznější semena, ořechy nebo třeba špenát. Pokud ne, pak jste nedostatkem tohoto minerálu pravděpodobně ohroženi i vy.

Vstřebávání hořčíku mohou blokovat i léky

Ovšem pokud pociťujete výše zmíněné problémy, nemusí to ještě znamenat, že jste si špatně sestavili jídelníček. Naopak, stát za nimi může i užívání léků. Nejčastěji mezi ně patří léky určené pro chemoterapii, některá diuretika, imunosupresiva, ACE inhibitory a antihypertenziva. Pokud se vás tedy podobná lékařská oblast týká, určitě byste měli zvážit doplnění hořčíku z takových zdrojů, jež nebudou užívané léky blokovat.

Možná jste to doposud netušili, ale hořčík není třeba tělu dodávat jen vnitřně. Stejně účinná je i jeho vnější aplikace, se kterou nám pomůže kvalitní hořčíkový olej. Hledejte však ten, vyrobený z přírodních surovin a nikoli chemický koktejl z továrny.

Hořčíkový olej Zechstein pro vaši vitalitu

Jde o nejvíce doporučovaný magnesiový olej na světě. Pochází z horninových vrstev sedimentu  v Severní Evropě, jež jsou přes 250 000 000 let staré. Podle mnoha studií jde o nejlepší zdroj hořčíku na světě, jež je zároveň považován za jeden z nejčistších na planetě.

Aplikace oleje je snadná – stačí ho vmasírovat do svalů a nechat 15 minut působit. Poté přebytečný olej setřete nebo smyjete a máte hotovo. A kde tento přírodní produkt pořídit? V nejvyšší kvalitě ho seženete na stránkách Woldoshop.cz.

Zdroj obrazové přílohy: web inzerenta

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *