Kalhoty, boty, bundy… to všechno vybíráme podle věku a postavy dítěte. A u školních aktovek a batohů by tohle pravidlo mělo platit úplně stejně. Každé tělo je totiž jiné a vyhovují mu odlišné věci.

I ramenní popruhy mohou tlačit a příliš vysoko posazené těžiště zase převažovat dopředu. Pokud nemáte s výběrem vybavení do školy dostatečné zkušenosti, nechte si poradit od vyškolených odborníků.

Do jakých skupin se dělí

Pod pojmem školní batoh můžeme na našem trhu najít celou řadu produktů. Liší se velikostí, vnitřním uspořádáním, střihem a mnoha dalšími faktory. Najít se dají vhodné kousky pro drobné prvňáčky i jejich stejně staré, ale mnohem vyspělejší spolužáky. Platí tu pravidlo velikosti

  • Při výšce dítěte 116-120 cm je vhodné pořídit aktovku s výškou 38 cm.
  • Při výšce 120-125 cm je vhodná výška 39 cm.
  • A výška nad 130 cm si žádá aktovku či batoh výškou okolo 41 cm.

A proč je tomu tak? Školní batohy by nikdy neměla sahat pod křížovou kost dítěte. Toho lze kromě optimální výšky dosáhnout také nastavitelnými popruhy z kvalitních materiálů, které nekloužou.

Back To School School School Bags
Vybíráte batoh či aktovku do školy? Vsaďte na pár šikovných triků

Aktovku nebo batoh?

Tradiční školní aktovka bývá velmi přehledná. Jedna jediná úložná komora poskytne dostatek místa a zároveň nedovolí zapomenutí drobných sešitů či menších sešitů v postranních kapsách. Ovšem máte-li doma dítě spíše pořádkumilovnější, bez obav se můžete pustit i do bohatšího členění.

Náš tip: Znáte pojem „druhý batoh“? Jde o perfektní mezistupeň mezi školní aktovkou a batohem, určený pro třetí třídu.

A aby si vaše dítě všechny části své výbavy do školy poznalo, doporučujeme alespoň pro začátek praktický školní set, v němž se vše vyznačuje shodným motivem. Usnadní to situaci nejen dětem, ale také učitelkám či vychovatelkám ve školní družině, které se snadněji zorientují v zapomenutých věcech ve třídě.

Kdy pátrat po nových kolekcí? Přelomová období jsou dvě

To první bývá hned na začátku roku, druhé pak u zápisů do první třídy, na něž chce řada dětí dorazit právě už s novou školní výbavou. Už nyní najdete aktuální kolekci 2020 Bagmaster, Topgal v e-shopu Detskyeshop.cz.

K mání je více než 20 prověřených značek (Topgal, Bagmaster, Stil, Hama, Ergobag, Boll, Oxybag, Herlitz apod.), ale také veškeré školní potřeby a pomůcky pro tvoření. Vše nakoupíte na jednom místě v široké škále motivů a barev.

Similar Posts

1 komentář

  1. Děkujeme, že jste nám poskytli takovou skvělou informaci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *