Chcete prožít bezstarostnou dovolenou v zahraničí? Pak byste si měli důkladně zjistit vše o možnostech pojištění. Pouze tak ve svých dnech volna zažijete příjemnou rodinnou pohodu. A od toho přeci dovolená je, aby si lidé odvezli spoustu krásných vzpomínek.

Zákon schválnosti zná každý. Většina věcí se pokazí v době, kdy je to nejméně potřeba. Obdobně to může být i na dovolené. Abyste se nepříjemnostmi nemuseli tolik zabývat, je vhodné si sjednat cestovní pojištění pro rodinu. Stojí pár korun, ale ušetří spoustu starostí. A v neposlední řadě také mnoho peněz za nečekané výlohy.

1. Kde všude pojištění platí?

Cestovní pojištění může být omezeno územně. Co si pod tím představit? Je platné například jen v Evropě, ale v Asii ne. Případně naopak. Než se rozhodnete podepsat smlouvu, pečlivě prostudujte, na jaké území se pojištění vztahuje. Srovnejte si nabídky jednotlivých pojišťoven.

Například pojišťovna Ergo nabízí různé tarify, které se liší polem působnosti, ale také různými připojištěními. Třeba tarif s označením W-Trip zahrnuje pojištění pro jednorázovou cestu do celého světa a s tím spojené léčebné výlohy a asistenční služby. Tarifů je však podstatně více, takže si z nich vybere každý.

2. Co všechno pojištění zahrnuje?

Než se rozhodnete pro sjednání cestovního pojištění, je vhodné si zkontrolovat, co všechno takové pojištění zahrnuje. Mezi základní pojistná rizika se řadí léčebné výlohy, asistenční služby a zubní ošetření. Například u ERGO se cestovní pojištění vztahuje i na běžné rekreační sporty.

3. Jaké jsou možnosti připojištění?

Naopak pojištění extrémních a adrenalinových sportů v běžných cestovních pojistkách nenajdete, takže budete muset sáhnout po připojištění. Jestli můžeme dát dobrou radu, pak doporučujeme ještě zvolit připojištění odpovědnosti, které se vyplatí doma i v zahraničí. Proč se vám bude hodit? Čtěte zde.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *