Didgeman / Pixabay

Ať už vlastníte stavební firmu, firmu zabývající se výkopovými pracemi, truhlářskou dílnu nebo zajišťujete výkon veřejně prospěšných prací, jistě nám dáte za pravdu, že bezpečnost pracovníků v tomto případě stojí na prvním místě. Bezpečnost práce je ovšem velmi obsáhlým pojmem, pod nímž si každý představí něco jiného. Ať už bezpečnost pracovníků dostatečně zajistíte nebo ji naopak podceníte, jako zaměstnavatel nesete za své „svěřence“ zodpovědnost.

Rizika spojená s bezpečností práce

Mějte proto na paměti, že škody na zdraví a životech se mohou vyšplhat do astronomických výšin a pokud pojišťovna shledá bezpečnost práce za nedostačující, pravděpodobně vám zamítne vyplatit odpovídající plnění. Problém nastává také ve chvílích, kdy k vám na pracoviště zavítá neohlášená kontrola, jež v případě pochybení může uložit i sankce v řádech milionů korun. A to jistě nejsou prostředky, které si můžete dovolit „vyhodit jen tak“. Pro tyto případy se vyplatí oslovit profesionální firmu, zabývající se službami v oblasti bezpečnosti práce BOZP a požární ochrany PO.

Jak předejít potížím?

I přes veškerou snahu se vám možná nepodaří zajistit veškerá opatření, která neohlášení kontroloři prověřují. Proto oslovte odborníky, kteří zajistí komplexní servis v oblasti bezpečnosti práce a požární ochrany. Kromě jiného vám mohou být nápomocni také při kontrolách státního odborného dozoru a pravidelně budou provádět kontrolní činnosti a případné nedostatky ihned uvedou do pořádku.

Vsaďte na profesionály!

Jednou z nejznámějších firem, které se zabývají službami v oblasti bezpečnosti práce BOZP a požární ochrany PO je i firma Extéria, jež patří k předním společnostem, působícím v rámci celé České republiky. Služby společnosti využilo k dnešnímu dni více, než 4 700 klientů a další neustále přibývají. Pokud tedy chcete, aby u vás byla bezpečnost práce bez sebemenšího nedostatku, neváhejte kontaktovat zástupce společnosti, jež se s vámi domluví na dalším postupu.

Similar Posts

1 komentář

  1. Pozor na Exterii, nejdriv se predstavi jako inpektorat prace a pak z vas tahaji penize za par vzorovych papiru. Mame s tim bohate zkusenosti :-(( vypovezeni smlouvy trvalo krute dlouho a stalo nas to dalsi prachy 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *