Sanační práce a kvalitní omítky
Sanační práce a kvalitní omítky
Sanační práce a kvalitní omítky

Problém s vlhkým zdivem nemusí být výhradně typické jen pro nebytové a vlhké prostory, kde je zanedbáno pravidelné větrání a dostatečné topení. Vlhkost se může dostat i do zdiva dobře udržovaných bytových prostor. Bývají to často případy, kdy se buď při výstavbě šetřilo na hydroizolaci (hydroizolace je nekvalitní nebo dokonce vůbec chybí) nebo jsou na vinně povětrnostní podmínky či okolní terén, díky kterému se do zdiva dostává vlhkost ve větší míře.

Sanace zdiva

Ve chvíli, kdy se do zdiva dostane vlhkost, je zapotřebí vyhledat odbornou pomoc, která si s obdobnými situacemi dokáže poradit. Zkušenosti, praxe, reference či certifikovaní profesionálové.  To vše je záruka kvality, na kterou se v případě sanačních prací rozhodně vyplatí vsadit.

Sanace zdiva je náročnější proces, který musí být vykonáván odborníky v oboru znalými. V prvé řadě je třeba situaci pečlivě zhodnotit. Teprve na základě konkrétních podmínek lze dobře vybrat tu správnou metodu, která bude pro odstranění vlhkosti využita. Sanace vlhkého zdiva se velmi často provádí metodou zvanou injektáž zdiva. Mezi další hojně využívané patří metoda svislé hydroizolace či například podřezání zdiva. Vždy však záleží na specifických podmínkách:

  • míra poškození zdiva
  • dostupnost/přístupnost
  • statika objektu
  • nad či pod úrovní terénu
  • atd.

Čím omítnou zeď proti sanaci

Kvalitní sanační omítky mají oproti běžným omítkám řadu unikátních vlastní, které mají pozitivní vliv při odpuzování vlhkosti ze zdiva. Je to zejména jejich prodyšnost. Ta umožňuje zdivu dýchat a odpařit tak nežádoucí vlhkost.

Produktů proti vlhkosti vaší omítky je na prodejních pultech celá řada. Odborníci však často nedají dopustit na baurexové omítky, které za rozumnou cenu nabízejí dlouhou životnost a výbornou kvalitu, která zajišťuje klidné a bezstarostné bydlení.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *