Child Baby Little Thing Childhood  - 2081671 / Pixabay

Hračky jsou ideálním prostředkem, jak rozvíjet schopnosti a dovednosti vašich dětí. Výběr takové hračky ale může být někdy pořádně složitý. Proto jsme pro vás připravili jednoduchého průvodce, který vám s ním pomůže.

Hračky vybírejte podle věku dítěte

Hračky byste měli vždy vybírat podle věku dítěte. Nejvíce se liší hračky pro miminka, které jsou navrženy tak, aby postupně rozvíjely všechny jejich smysly. Doporučený věk by měl být uvedený přímo na obalu hračky. V opačném případě se doptejte prodejce či výrobce, kteří vám tuto informaci musí sdělit.

Dbejte na kvalitu použitých materiálů

Při výběru hračky byste měli dbát na kvalitu použitých materiálů, které by měly být 100% nezávadné. Během nákupu se tedy zaměřte na popis hračky a zjistěte, zda neobsahuje žádné nebezpečné látky. S bezpečností vám může pomoci i speciální označení CE, které se umisťuje na obal hračky. Pokud ho nemůžete nalézt, hračku raději nekupujte.

Zaměřte se hlavně na interaktivní hračky

Děti potřebují hraním rozvíjet všechny své smysly. Postupně si mohou osvojovat nové schopnosti a dovednosti. S tím jim pomáhají interaktivní hračky, které přispívají k logickému myšlení a učí děti řešit různé problémy. Existují však i interaktivní hračky pro miminka, které rozvíjí hned několik smyslů zároveň, jako je sluch, zrak či jemná a hrubá motorika.

S počtem hraček to nepřehánějte

Rodiče mají většinou tendenci dopřát svým dětem nejlepší, a to v maximálním možném množství. To se však v případě hraček moc nevyplácí. Děti potřebují na poznání a prozkoumání jednotlivých hraček čas a jejich vysokým počtem jim pouze zamotáte hlavu. Proto se snažte jejich přísun postupně dávkovat, tak aby měly čas na hraní s nimi a mohly pomocí nich rozvíjet všechny své smysly.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *