The Interior Of The Sofa Furniture  - DarthZuzanka / Pixabay

Jde o designový prvek, který vévodí každé místnosti. Musí být ovšem i prakticky a dlouhodobě odolný. Nikdo nechce svítidlo, jež mu po několika málo letech vypoví službu. To je zkrátka fakt.

A jak se vlastní liší stropní svítidla od klasického lustru? Mají mnohem kompaktnější tvary, které je nestaví do role pouhopouhého lapače prachu, přitom však nemusí dělat žádný kompromis v oblasti svítivosti.

Lustr se často hodí spíše pro dekoraci, šikovná stropní svítidla jsou jeho pravým opakem

A kde je použít? Toto osvětlení se hodí všude tam, kde upřednostňujete funkčnost nad vzhledem. Pro co nejlepší světelné podmínky zvolte svítidla zářivková, do obývacího pokoje a jiných reprezentativních prostor pak volte ta s nápaditými designovými prvky.

A dejte pozor také na jejich rozmístění. Vždy musíte brát v potaz i specifický tvar jednotlivých modelů. Málokdy si totiž vystačíte jen s jedním svítidlem. A jak se instaluje celá skupina? Nejlépe diagonálně, naopak jejich použití v jedné rovině se nedoporučuje. Nakonec by však měl stejně rozhodovat váš osobní vkus a potřeby.

Jak je to vlastně s bezpečností

Stropní svítidla a osvětlení používáme i tam, kde nepanují právě ideální podmínky. Pamatujte si tedy, že zatímco do obývacího pokoje nebo na chodbu vám postačí krytí IP v hodnotě IP20, koupelny a další náročné prostory vyžadují nejméně dvojnásobné (IP 40). Zaměřte se přímo na koupelnová svítidla a nemůžete udělat chybu.

Nakupujte osvětlení také s ohledem na použitý zdroj

Velmi oblíbené jsou například vestavěné LED zdroje. Myslete však na to, že se obvykle pyšní jedním úzkým světelným paprskem a jejich funkce je tedy spíše doprovodná. Zářivky vám zase dodají měkké a příjemné světlo pro každodenní využití. A samostatnou kapitolu pak tvoří svítidla s možností natáčení zdroje, která si snadno přizpůsobíte svým aktuálním potřebám.

Chcete bohatý výběr ze široké nabídky? Klasická i moderní svítidla najdete v e-shopu obchod.aulix.cz.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *