Letošní léto je za námi, ale nemusíme zoufat. Počasí bude ještě dlouhou dobu příjemné a je jen na nás, jestli nastupující podzim strávíme sledováním seriálů, nebo se naopak vydáme vstříc novým zážitkům. Jste pro druhou možnost a hodil by se vám cestovatelský tip? Pokud si libujete v cyklovýletech nebo pěší turistice, zavítejte do vinařské oblasti v Dolním Rakousku. Pro víno zde vymysleli speciální roční období – trvá od srpna do listopadu a nazývají jej vinařský podzim.

V Dolním Rakousku zažijete podzim, na který budete vzpomínat ještě dlouho. Vinice se halí do zlatého až kaštanově hnědého hávu a k neopakovatelné atmosféře bezesporu přispívá vůně lisovaných hroznů, které se místy mísí s jablky. Krajina se chlubí svébytnou scéničností i během chladnějšího rána, kdy na ní padne mlha.

Fajnšmerkům doporučujeme region Winviertel, který proslul snad nejlepším Veltlínským zeleným. Kilometry sklepních uliček v městysu Hadres vybízí k ustavičnému koštování, nicméně pití vína je jen špičkou pomyslného ledovce aktivit. Romantické duše by měly vyrazit do nedalekého Mailbergu – malebné vinařské obci dominuje zámek původem z jedenáctého století a v současné době se v něm lze ubytovat.

Pokud do Mailbergu zavítáte, nezapomeňte ochutnat zdejší Modrý Portugal, uzeniny, sýry a další delikatesy. A v tradičním rodinném vinařství Hagn zjistíte, jak vypadá moderní výroba vína, které si oblíbili až daleké Koreji. Budete-li chtít, odvezete si s sebou domů jako suvenýr nejlehčí vinnou skleničku, jaká kdy byla vyrobena. Vždy, když z 80 g vážícího mistrovského díla usrknete lahodného nápoje, vrátí se vám krásné vzpomínky na neobyčejný vinařský podzim.

Než odjedete, sjednejte si pojištění

Rakousko je sice členem Evropské unie, ale bez kvalitního cestovního pojištění hranice přesto nepřekračujte. Evropský průkaz zdravotního pojištění chrání jen do výše limitů základní zdravotní péče a nevztahuje se na mnohé položky, na které jsme u pojistky zvyklí. Pojistit se do zahraničí online znamená minimalizovat riziko nečekaných nákladů.

Při vstupu do Rakouska se momentálně neobejdete bez negativního testu na COVID-19 (nesmí být starší 4 dnů, kontroly probíhají namátkově). Testem ne starším než 4 dny se musíte prokázat také při návratu do ČR, jinak se nevyhnete 14 denní karanténě. Další možností je podstoupení testu do 72 hodin po návratu. Komplexní informace na téma cestovní pojištění a koronavirus najdete na stránkách ERGO pojišťovny.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *