Že jíst ryby je zdraví prospěšné asi všichni ví. Jenže ouha – většina ryb má kosti, páchnou rybinou a tak se na jídelníčku ocitají méně, než by bylo žádoucí. Ovšem i ti z vás, kdož ryby zrovna moc „nemusí“, si většinou dají alespoň tu jednu tradiční porci vánočního kapra. Možná, že kdybyste vyzkoušeli jednoho speciálního, byly by Vánoce, alespoň v podobě ryby na stole, častěji.

Díky unikátní technologii byl totiž vypěstování tzv. Omega3kapr, jehož maso obsahuje zvýšený obsah zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin. Tento kapr nepáchne rybinou a filety z něho lze koupit v podobě prakticky bez kostí. Jeho maso je jemné, lahodné a pravidelná konzumace 200 g porce minimálně 2x týdne již po jednom měsíci má prokazatelně pozitivní vliv na lidský organismu. Nevěříte? Podle závěrů klinické studie, kterou vypracoval Institut klinické a experimentální medicíny IKEM, pacienti konzumující Omega3kapra měli o přibližně 30% lepší laboratorní výsledky oproti pacientům s klasickou dietou.

Tato ryba má ve svém mase garantovaný obsah nenasycených mastných kyselin díky speciálnímu složení krmné směsi. Baští stravu založenou například na řepkových výliscích a extrudovaném lnu. Jedna porce,200 g masa, by měla obsahovat minimálně 1 g omega 3 mastných kyselin, které snižují srážlivost krve, omezují vznik kardiovaskulárních chorob, snižují krevní tlak, posilují funkce mozku a nervové soustavy a celkově přispívají ke zlepšení obranyschopnosti organismu.

Přečtěte si: Ty nejlepší rybářské zprávy naleznete na magazínu aktivni-rybolov.cz.

Tento kapr se připravuje stejným způsobem jako kapr klasický, doporučuje se však při jeho úpravě volit nižší teplotu, maximálně do 150 stupňů Celsia. Při vyšších teplotách totiž dochází k devastaci omega 3 mastných kyselin.

Filety z kapra můžete zakoupit vykostěné. Maso je celkově prořezané a upravené tak, že skutečně stačí připravit ho už jen tak, jak máte rádi, bez rizika, že si zapíchnete do krku kost. Pochutnáte si, aniž by váš nos dráždila nelibá rybí vůně či pach a bez nutnosti být stále ve střehu, abyste nemuseli chvátat na krční oddělení.

 

 

Similar Posts

1 komentář

  1. O omega3kaprovi se mluvilo už nejméně loni 😀 upřímně, pro mě je to taková divná bublina, ale proč ne. Omega neOmega, u nás doma jsme, když se dívám na průměry spotřeby domácích ryb, i tak nadstandartní konzumenti 😀 motivaci v podobě omega ryby nepotřebujeme…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *